Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614


Några prisexempel


Här ger jag några exempel på prisuppgifter på jobb så ni får en ungefärlig uppfattning om vad det kan kosta i felsökning eller modifiering och eventuell reparation.

Ring eller skriv gärna och fråga om pris på ett specifikt jobb, eller en renovering ni funderar på att få utfört. Naturligtvis blir det "mängdrabatt" om man t.ex. gör en modifiering och samtidigt vill ha justerat tomgångsströmmen på sin förstärkare (Bias).

Grundavgift för felsökning och kostnadsförslag på lite mer rejälare apparater, som förstärkare mm. är 500kr, inklusive moms. I det priset ingår då också reparationer av enklare karaktär, såsom säkringsbyte och fastlödning av lös kabel som man ser direkt man öppnar apparaten.

 

Mindre och enklare, t.ex. effektpedaler som behöver lagas eller moddas, kommer ni en bra bit på väg med 400kr. Samtidigt som man kan köpa en ny för det priset ..... men blir det lika bra som din orginal Vintage pedal?

Här nedan har jag gjort en aktuell prislista på verkliga jobb. Alla jobb är inklusive moms.

 

 • Modifiering av Ibanez TS9 till TS808. Innefattar också montering av IC hållare och två nya OP förstärkare. MC4558 och TL072. Sedan kan du själv byta OP förstärkare och jämföra olika tonkaraktärer. 500kr. Tillägg 50kr. för en JRC4558D
 • FET aktiv förstärkare till gitarren. Liten extern box som ansluts med kort sladd nära gitarrens telepropputtag. 800kr. Eventuell inbyggnad av FET-förstärkaren och batteri om gitarren har en lättåtkomlig lucka på baksidan.
 • Marshall 6100 LM Modden alla pratar om. Flera varianter finns så titta gärna på länken till mina referenser när det gäller den förstärkaren. Mellan 500kr och 1250kr.
 • Marshall 6100. Reparation/modifiering av nätdelen för att rätta till Marshalls "error by design". Nätdelen har ett inbyggt fel från fabriken som gör att MIDI, fotswitchen och kanalvalen med knapparna på fronten inte fungerar eller fungerar osäkert. Ett flagrant misstag som alla förstärkare, åtminstone  de med transformatorer för Europas 230 volt, lider av. 700kr.
 • Hagström 310. Denna lilla förstärkare har jag haft äran att både reparera och modifiera flera stycken av.
  Kom gärna med fler.
  • Exempel 1. Byte av alla kritiska kondensatorer, inklusive de i signalvägarna. Kontroll av rörens kondition. Byte säkring för glödström och reparation av söndrig termosäkring på transformator. Nyinköp av gjuten aluminiumbox med fotkontakt och kablage för Tremolo så att Tremolot går att använda igen. 1000kr.
  • Exempel 2.Om slutstegsröret är utbrunnet har jag ett alternativ med ombyggt slutsteg, drivet av två stycken NOS (New Old Stock) Telefunken rör ECL82. Pris 1500kr. Nöjer du dig med två av dagens nytillverkade ECL82 så kostar det 1000kr. Det blir ett helt annat klös i förstärkaren och byter du högtalarelementet också så blir det något riktigt häftigt.
 • Översyn och renovering av Dynacord Echocord Bandeko. från 800kr.
 • Justering av Bias (tomgångsström) på din rörförstärkare 500kr. Om du köper slutstegsrören av mig gör jag montering och justering för 400kr + rören.

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...