Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614

Företaget avregistrerades 2016

Några rader om företagets bakrund


Binatech har funnits sedan 1997 som ett enmansföretag vid sidan om en fast anställning. Jag som driver företaget heter Ove Tegnér och har en bakgrund som Radio-TV och videotekniker på -80 talet i Göteborg. Eftersom jag bodde i Stenungsund så passade det bra att söka instrumentteknikerjobb inom processindustrin där.

Jag kom dock att sakna hemelektroniken och eftersom jag spelar lite gitarr så är det framförallt rörförstärkare som jag brinner mest för. De glöder ju! En hobby har blivit detta företags nisch.
Från och med 2007 har jag helt inriktat mig på orkester elektronik och då främst förstärkare, band-ekon och effektpedaler till gitarr. Så kallad Vintage elektronik har ju blivit inne. Därmed också mina kunskaper om äldre elektronik.

 

 

Reparation av förstärkare, speciellt rörförstärkare och även HiFi förstärkare.
Service på rörförstärkare såsom byte av slutstegsrör och justering av tomgångsström (Bias).
Matchning av rör och test om röret håller kravet Good ellerReplace.
Jag använder rörtestaren AVO MkIII
Modifieringar av förstärkare. Officiella lösningar eller enligt kundens önskemål om ljudkaraktär.
Reparation eller modifieringar av värdefulla Vintage effektpedaler.
Byta mickar eller modifiera deras inkoppling på gitarrer.

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...