Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614

Hagström 310
Rörförstärkare med tremolo


Denna förstärkares historia

Bytte till mig den som ett nerkört vrak i utbyte mot en defekt Sony U-matic video från en Calle i Floda. Calle och jag hade tidigare gjort lite bytesaffärer via Ibazar på nätet. Han visste inte så mycket om den mer än att slutröret troligtvis var kass. Högtalaren var i alla fall fullständigt slut. Någon hade vid flera tillfällen försökt limma ihop membranet här och var. Jag tog mått, nummer och namn och slängde den helt enkelt. Det var en Sinus 10". Kanske var det fler fel ? Utanpå var/är den i ett ganska slitet skick också.
Den fick i alla fall stå i drygt två år innan jag fick inspiration att i alla fall kolla upp vad som krävdes för att få liv i den, se nedan.

Tekniska specifikationer

Det finns andra entusiaster som har ägnat sig åt denna förstärkare och jag länkar till fyllig information, snarare än att stjäla och skriva om alltihop på denna sida. Här kan du vila ögonen på både schema och fina bilder på 310'an. Den bästa sidan på nätet när det gäller denna förstärkare.
Ha gärna scheman tillhands om du vill jämföra med min lite mer grövre modifiering nedan.

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...