Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614

 

Modifiering av Guyatone FLIP 2000 mkII
Gitarrförstärkare

Denna Gitarrförstärkares historia

Denna gitarrförstärkare köpte jag begagnad i 1985. Enda kunskapen jag hade innan var att den fick väldigt bra betyg i ett nummer av HiFI & Musik tidigt på -80 talet. Uppdaterad 03-06-18: Har nu hittat artikeln med test av gitarrförstärkare på mitt lokala bibliotek i Stenungsund ! Företaget Guyatone finns idag också och är mest kända för tillverkning av effektpedaler.
Jag hade tidigare en Marshall 50W förstärkare med 4x12" celestionlåda som lät bra men behövde utrustning som tog mindre plats. Jag spelade på den tiden dansbandsmusik på mindre hotell och restauranger i Norge och tyckte Marshallstacken var för stor och bökig.
Spatserade runt på Musikbörsen i Göteborg och fick se denna pjäs begagnad med prislappen 1500 kr ! Den kostade närmare 5000 kr ny på den tiden ! Affären tog min Marshallutrustning i byte och jag fick dessutom ett nytt digitalt Ibanez eko för 1500 kr i bytesaffären. Jag fick alltså 3000kr för Marshallgrejorna som jag köpt begagnade för samma pris 5 år tidigare. Bra affär tycker jag.

 

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...