Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614

 

Dynacord Eminent, en trevlig erfarenhet

 


Denna förstärkares historia

Jag vet inte mycket om den. En trevlig kund ville serva och ha förstärkaren kollad m.a.p. rörkondition, tomångström, funktion och skick . Han har spelat i orkester en del aktivt i yngre dagar.
Jag har gjort ett jobb och fotograferat pjäsen. Den var i mycket gott skick. Jag mätte upp tomgångsström och därefter alla rörens funktion med mitt AVO MKIII. Sedan har jag spelat med min gitarr genom en bra högtalare och njutit :-) För att kunden skulle få lite ytterligare mervärde har jag också mätt upp upp uteffekten med en liten bifogad skärmdump från mitt nyköpta digitala oscilloskop. Ett litet mätprotokoll egentligen.

 


 

 

Dynacord Eminent testad 2009-01-16

Testen utfördes med 8 ohm resistiv belastning och klippgräns vid 1khz insignal.

18 volt effektivvärde med 8 ohm ger (ohms lag) 18² / 8 = 40,5 watt rent ljud kontinuerlig effekt.

Fler bilder nedan.

 

 

 


 

 

 

 

 


 

Tekniska specifikationer från fabrik

Ingen aning. Vill någon hjälpa mig med forskningen? Jag har dock hittat en seriös sajt som har schemat på förstäkaren renritat från en herre, Albert Krauser, som inte lämnar mycket övrigt att önska. Fantastisk sajt! Jag hoppas schemat stämmer ... Det jag kollat stämmer hittills i alla fall.

2009-01-27 Jag har av en vänlig själ fått två skanningar från orginal scheman på Eminent förstärkaren. Eminent 1 och Eminent 1S. Skrives med fördel ut på A3.

 

 


 

Renovering och modifiering

Nä inte detta ex., bara njutningen av att funktionskolla lite mer detaljerat. Jo, jag tvättade av diodröret med tvål och vatten.... bara för att det gick utan att fördärva ettiketten. :-) Man kan byta alla kondensatorer om man är fetischist men jag kan inte försvara den kostnaden gentemot kund, i och med denna förstärkares enastående goda originalkondition. Frågan är om det gör någon skillnad? Bra kvalitet på kondensatorerna från början skulle jag nog kunna säga.

Annat var det förr i tiden, när det fanns TV apparater som hette Westerstrands ....... TV tekniker över 55år (de som hunnit till dödsidan av livet :-) ) vet jag pratar om.

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...