Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614

Hughes & Kettner 40 watt

En enklare reparation

Denna förstärkare var en tevlig bekantskap och överraskade med fint ljud som man inte är bortskämd med på transistoriserade förstärkare. Bra overdrive kanal och det rena ljudet är rent men inte kliniskt. Ett bra val av högtalare får man förmoda.

Problemet med förstärkaren var att den lät väldigt svagt och tunnt efter en stund eller ibland med en gång man slog på den. Det verkade som något avbrott eller dålig lödning. I såna här fall måsta man skruva loss förstärkaren helt från lådan så man ser att komma åt att mäta och felsöka. Om man behöver komma åt ytterligare för att byta någon komponent, så får man utöver det även montera bort alla rattar och muttrarna som håller rattar och jack in/ut i förstärkarfronten innan man får lös kretskortet.

 

Jag fick knacka på kretskortet och bryta lite så kom och gick felet. Fick tillslut lokaliserat felet till hörlursuttaget. Stoppar man i hörlurar så bryts ljudet till den inbyggda högtalaren. I detta fallet så var det dålig kontakt när lurarna inte var inkopplade. Rengöring och motionering av Telejacket var det som behövdes. Det vanligaste felet är annars att lödningarna runt kontakten där man stoppar in gitarrpluggen oftast är utmattade och har släppt så det krävs omlödning.


Telejacket för hörlurar med sina kontakter på kretskortet

 

Ett sånt här jobb kostar hos BinaTech samma som grundavgiften för felsökning, 500kr inklusive moms.

 

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...