Get Adobe Flash player
Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /customers/6/6/5/binatech.se/httpd.www/templates/binatech_3_0/functions.php on line 614

Renovering av Dynacord
Echocord Super S62a
Bandeko

 

Nyrenoverat och i drift 2000-11-20

 

Detta bandekos historia

Detta bandeko köpte jag av en arbetskamrat och dansbandsmusiker 1984 för 800 kr. Jag höjde budet tills han gav med sig. Det var ganska mycket pengar då också. Å andra sidan gick det inte att få tag på ett bandeko till överkomligt pris vid denna tid. Analoga ekon utan band (kort eko och reverb) kostade t.ex. omkring 2000 kr och riktiga bandekon åtskilliga tusenlappar. Kompisen hade i sin tur köpt ekot begagnat. Den förste köparen hade definitivt köpt det på Fritiofs musik i Uddevalla, se ettiketten på fronten. Jag har aktivt försökt sälja det för 500 kr under hela första delen av -90 talet utan framgång. Som tur var så nappade ingen och jag är fortfarande ägare till denna pjäs. Den är just nu inte till salu längre ... På Ebay går de för 2 -3000 kr.

På bilderna ser ni min pärla efter renoveringen överst och ovanifrån och framifrån innan renovering längre ner på denna sida. Tyvärr har det varit obrukad sedan flera år tillbaka. Jag använde det ofta sedan jag köpte det fram till 1986, därefter sporadiskt. 1994 blev jag pappa för första gången, sedan är ingenting sig likt. Ekot åkte i golvet pga. en liten kille. Då gick en av rattarna i småsmulor. Guldbrickorna på desamma var försvunna sedan länge.

Rör bestyckning:
Frekvens återgivning:
2 mic ingångar:
2 instrument ingångar:
1 ingång för elektroniskt instrument:
Utsignal till förstärkare:
5 + 1 tonhuvud:
Tape speeds:
Echo duration
 5 x ECC83, ECC82, EM84 (alla från Telefunken på min maskin)
20 - 16000 Hz
1,7mV / 200 Ohm
18 mV / 1 Mohm
400-1000 mV /100Kohm
0,5-1,0 V / 50 Kohm och 10-50 mV / 50 Kohm
3 inspelning, 2 avspelning och ett raderhuvud.
22 och 44 cm/sek. bandängd 51 cm.
0,1-3 sek.

 

Uppdaterat 20:e nov. 2000
Jag har nu gjort en mindre renovering och ekot är nu i gång och fungerar perfekt ! Tack vare en ny kompis, Greg Schlachter från Kanada, som har köpt en Echocord av samma modell. Han har inspirerat mig mig att prioritera upp denna gamla pjäs. Läs vidare.

Senaste artiklarna...

Behringer VT250FX 2x50W gitarrkombo

 

 

Kan en billig transistorförstärkarkombo vara nåt att ha?

Detta är nu min egna träningsförstärkare som är tänkt att stå i en träningslokal, förnärvarande ett dubbelgarage inte långt från hemmaplan. På så sätt slipper jag släpa min "husmaskin", min gamla kära Guyatone FLIP MK200, mellan träningen och verkstan i källaren. Dessutom har min gamla förstärkare och dess högtalare fått tjäna som testreferens åt BinaTech's kunder när deras förstärkare skall repareras eller moddas.

Hur kan jag ge mig på att köpa en transistorförstärkare när det är rörförstärkare jag i första hand jobbar med och brinner för? Jo, priset och möjligheterna med denna förstärkare var så lockande att det bara var att chansa och slå till. Eftersom jag har tänkt använda effekter från min egna effektpedallåda så är effekterna på denna nyinköpta förstärkare inte så viktiga. De visade sig dock vara riktigt bra. Även den separata reverben låter riktigt bra. Det är två stycken 24 bitars processorer för effekter. Reverben ligger på en egen och det är bra.

Jag har skrivit en recension på engelska åt Harmony Central där ni kan läsa om mina omdömen i detalj. Jag tar därför inte upp alla detaljer här. Nedan ser ni ett par bilder och min test av uteffekt från slutstegen. Jag hade skruvat isär förstärkaren redan innan första timmen gått från det jag packat upp den. Fattas bara annat från en förstärkarreparatör och moddare, eller hur?

 

Läs mer...

Att bygga och customisera en effektpedal från Moodysound


Moody Sounds är en bra början ..

Förord

Företaget Binatech, eller enmansbandet Ove Tegnér, om ni så vill, fick en nytändning på Fuzz gitarmässa i Göteborg i maj 2011. Jag inser att ingen kan försörja sig på smågodis men man kan ju bjuda på det, eller hur? Vad jag menar är att det finns många entreprenörer och ett stort utbud men med små summor pengar i förtjänst. Jag kan bara berömma de småföretagare som verkligen satsar på hobbyfolket och de som kanske inte försörjer sig professionellt på sin musik men ändå besöker en sån här mässa. Tyvärr var där för få såna småföretag på gitarrmässan. Jag bjuder härmed på lite smågodis, eller snarare en artikel på en modd av en färdig produkt jag köpt från ett av dem, det lilla seriösa företaget Moody Sounds som hade ett bord på gitarrmässan. 

Läs mer...